Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/voxbgiki/alpipan.bg/toploizolacii/wp-content/plugins/arconix-faq/includes/metabox/init.php on line 746
Контакти – Ефективна външна топлоизолация по алпийски способ
град София
улица "Кукуш" 1
сграда на "ИНКОМС ИМ" АД
0894 307 522, 0894 307 633

Please leave this field empty.

Често задавани въпроси

FAQ

Как се пресмята „обръщането на прозорците”?

При нас обръщането на прозорците се изчислява като площ за изолиране в квадратни метри, която се добавя към общата площ за топлоизолиране на сградата. Това означава, че за обръщането заплащате същата цена за квадратен метър, както за санирането на квадратен метър. В бранша са познати и други практики за пресмятане на обръщането на прозорците, които са в ущърб на клиента, защото при тях има цена за линеен метър обръщане (около 15 лева), а обикновено обиколката на един прозорец в линейни метри е около 5-6 метра, но варира в зависимост от прозорците. Т.е. в този случай цената за обръщане би била между 75-90 лева за един прозорец, а изчислено в квадратни метри обръщането на същия прозорец би било около 1 кв. метър и съответно цена започваща от 30 лева на квадратен метър.

Какво включва крайната цена за полагане на кавдратен метър топлоизолация?

Ние от Алпи Пан ООД винаги сме държали на коректните взаимооотношения с нашите клиенти, за да останат такива за дълго, а и за да може да разчитаме на добрите им препоръки. Затова залагаме на ясните финансови взаимоотношения и открито заявяваме, че в общият случай в цената за 1 кв. метър полагане на топлоизолация се включва: залепване и дюбелиране на топлоизолационният материал, полагане на мрежа за изолация и шпакловка, финализиране с фасадна драскана мазилка, транспорт на метериалите до обекта, сума за вложен труд на нашите професионални монтажници на топлоизолация, почистване на работната площадка след приключване на СМР дейностите. Всички останали дейности и използвани материали, различни от базовите се договарят допълнително на място при оглед на обекта и се добавят към основната цена за 1 кв. метър топлоизолация.

Част от допълнителните дейности са: монтаж и демонтаж на скеле; почистване и подготовка на повърхностите за изолиране, когато са в много лошо състояние (включително обрушване на компрометирана мазилка и други подготвителни дейности); транспорт извън рамките на София; демонтиране на стар и монтиране на нов подпрозоръчен алуминиев перваз; монтаж на алуминиева козирка или козирка от поцинкована ламарина над топлоизолацията; монтаж на олуци; уеднаквяване на общият вид на фасадата на сградата, чрез полагане на шпакловка и мазилка върху части от нея, за които не е се цели енергийна ефективност чрез топлоизолиране и всички други дейности, които не се включват в обичайните при полагане на топлоизолация. Цените ни за топлоизолация, както и на някои допълнителни СМР дейности може да видите тук.

Какъв вид материал за топлоизолация да избера?

Всичко зависи от финансовите Ви възможности, разбира се, а също и от времето, за което искате да си възвърнете инвестицията. От тук следва, че оптималният вариант за качествена топлоизолация, която ще Ви спести средства за отопление в бъдеще и ще ви осигури постоянен комфорт и спокойствие е по-голяма дебелина (от 8см нагоре) и плътност на материалите, влгагане на по-качествени материали на утвърдени произодители в бранша (AUSTROTERM, FIBRAN, ROCKWOOL, NEOPOR, BAUMIT и други) и най-важното – изолацията да бъде монтирана от безкомпромисни професионалисти в областта на снирането.

Най-често използваната и с най-ниска цена топлоизолационна система е: стиропор (EPS) 5 см със завършваща фасадна драскана мазилка на варо-циментова основа.

Оптиманият вариант за най-добро съотношение цена-качество е NEOPOR 5 см със завършваща фасадна драскана мазилка на варо-циментова основа.

А материала с най-добри топлоизолационни качества е минералната вата, която също е и пожароустойчива, но пък е неприложима в някои случаи, поради спецификата на полагането й, голямата й плътност и тегло.

Повече за видовете материали за топлоизолация, изполвани от Алпи Пан ООД.

Кой е най-подходящият сезон през годината за полагане на топлоизолация?

Най-общо казано това са пролетта, лятото и ранната есен, или като месеци от април до октомври/ноември, но всичко е много относително и зависи от температурата на въздуха. Минималната температура, над която е препоръчително да се полага топлоизолация е 5 градуса Целзий. Във всички останали случаи, когато атмосферните условия позволяват работа на открито е възможно да се извършва саниране на сградите. А защо не е препоръчително да се монтира топлоизолация под 5 градуса Целзий вижте тук.

Колко ще ми струва топлоизолацията?

Това със сигурност е един от най-често задаваните въпроси от страна на клиентите към Нас. И отговорът винаги започва със „Зависи от материала, с който сте избрали да бъде направена топлоизолацията, но не само от това, разбира се. А ако трябва да дадем максимално изчерпателен и подробен отговор, трябва да започнем от тук:

Цената за полагане на топлоизолация на квадартен метър се определя от вида на вложените материали (експандиран пенополистирол (EPS-стиропор); екструдиран пенополистирол XPS; графитен експандиран пенополистирол NEOPOR; минерална (каменна) вата ); от дебелината на изолационните плоскости (най-често използваната минимална дебелина за изолация е 5 см, като може да се увеличава с по 1 см в зависимост от желанието на клиента) от типа завършваща мазилка (на варо-циментова основа, полимерна, силикатна), която е последнатата фаза при монтаж на топлоизолация; от достъпа до фасадата на сградата при полагане на изолационните плоскости, т.е. дали се полага от статично скеле или по алпийски способ с въжен достъп. При монтаж от скеле в цената на топлоизолацията се включва сглобяване и разглобяване на самото скеле. Повече информация относно цените може да получите тук, а за видовете топлоизолационни материали и завършващи мазилки – тук.

Ние от Алпи Пан ООД винаги обявяваме крайна цена за квадратен метър за услугата полагане на топлоизолация, като в нея включваме всички разходи по монтажните дейности, транспортните разходи, материалите, монтаж и демонтаж на скеле (ако се използва такова). Целта ни е да не подвеждаме клиентите с първоначално обявени ниски цени, които в последствие биват завишавани при добавяне на разходи за допълнителни дейности, защото всички добре знаем, че или има много конкурентни фирми, занимаващи се с полагане на топлоизолация по алпийски способ или от скеле, които умишлено подвеждат клиентите с изкуствено занижени цени, което със сигурност означава, че не се влагат качествени материали или в достъчно количество, или пък не са включили цени за определена услуга, с която ще Ви “изненадат” накрая. В последствие се оказва, че реалността е съвсем друга, но клиента вече е капарирал услугата и връщане назад няма. За това доверявайки се на качествените топлоизолационни услуги на Алпи Пан ООД, Вие си осигурявате топлина и уют през зимата, прохлада през лятото и най-вече гаранция за разумно вложени средства.

Коя е най-подходящата дебелина на изолационните плоскости?

В България законово приетият минимум за дебелината на изолационните плоскости е 8 см, но всичко зависи от предпочитанията и възможностите на клиентите. Цените нарастват пропорционално на увеличаването на дебелината и плътността на материалите. А когато санирането на сградта е финансирано с банков кредит за енергийна ефективност, законовите изисквания се спазват стриктно, за да бъдат изпълнени условията и съответно да бъде отпуснат кредита на клиента.

4. Как се пресмята площта на сградата, която трябва да се топлоизолира?

Често при огледи на обекти клиенти задават следния въпрос: “ Изваждате ли светлият отвор на прозорците при изчисляване на площта за топлоизолиране? “ Това първоначално доста ни изненадваше, но явно има доста некоректни „колеги” в бранша, които не го правят.

Нашият отговор е: Да, разбира се, че ги изваждаме. Напълно нормално е да не включваш в цената за изолация повърхности, които реално не се изолират. Съществуват обаче изключения от правилото, които зависят от допълнителни договорки с клиента.

Пример: Ако не се изважда площта на светлият отвор на прозорците от общата квадратура, не се начислява допълнително цена за т.нар. обръщане на прозорците, но както вече споменахме всичко е много индивидуално и зависи от площта на сградата и броя на прозорците. И за да обобщим заявяваме, че в общата площ за топлоизолиране се включват само тези части от сградата, върху които реално се полага топлоизолация, с обща квадратура, изчислена по традиционните математически методи.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/voxbgiki/alpipan.bg/toploizolacii/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 63