Окачените тавани от гипсокартон се вписват в интериора на всяко домакинство, офис, търговска или административна сграда. Със своето бързо и лесно изграждане те са незаменими при нуждата от бърз ремонт или освежаване на например протекъл от съседите таван.

Използването на гипсокартон е получило признание благодарение на възможността да се създават много варианти за дизайн. Често се среща вариантна, в който окачения таван е направен на две или три нива, красиво изглеждат и декоративните елементи от гипсокартон. Също така са подходящи при нужда от специално осветление и пожарозащита.

Окачените тавани от гипсокартон могат да се моделират в неизброим брой дизайни, като единствената граница е тази на Вашето въображение.. Гипсокартонът се закрепва върху конструкция, закрепена на определено разстояние от базовия таван. BR Таваните от гипсокартон крият неравния таван, като се избягват мокрите процеси, а строителните отпъдъци са сведени до минимум. Те позволяват да се скрие електроинсталацията, създават топло и звуко изолация.

Цената на таваните от гипсокартон и цената на монтажа зависят от сложността на конструкцията.